Ђурић о потезу Приштине: За одлазак на КиМ не треба, нити ће требати српски пасош

Приштина само тражи начина како да малтретира грађане без разлога, понаша се антиевропски и антицивилизацијски. Стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба према којима нетрпељивост поново и не крију.

Марко Ђурић (фото : Лола Ђорђевић)

Иначе, на Косово и Метохију ни не треба са српским пасошем. Није ни требало, нити ће требати. Можда само на граничним прелазима Србије на изласку из Србије са територије АП КиМ према Албанији и Северној Македонији.

Подсећања ради, за саме прелазе које Приштина данас без права третира као границе имамо да се захвалимо, како Приштини, тако грешкама политичара, пре свега Вука Јеремића и Борка Стефановића, који су 2011. године договорили и потписали такав споразум о слободи кретања.

Милован Дрецун (фото : Лола Ђорђевић)

ДРЕЦУН: ПРИШТИНА САМО ЖЕЛИДА ИЗАЗОВЕ ИНЦИДЕНТ

Грађани Србије ни не треба да иду у јужну српску покрајину са пасошем, већ са личном картом, изјавио је вечерас председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, поводом навода појединих медија да је Дирекције граничне јединице косовске полиције донела одлуку о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију КиМ.

«То није држава да бисмо ми тамо ишли са пасошем. Иде се са личним картама, а који су мотиви Приштине, они само желе да изазову инцидент», рекао је Дрецун за Танјуг.

Нагласио је да никоме на памети не треба да буде да на КиМ иде са пасошем, јер је КиМ саставни део Србије.

Ђурић о потезу Приштине: За одлазак на КиМ не треба, нити ће требати српски пасош

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »