Александар Боцан-Харченко: Америка се меша у ваше послове, а суд за ОВК не помиње

Изјаве новоименованог амбасадора САД Ентонија Годфрија о политици Москве на европском правцу, нажалост, у оквиру су већ уобичајене реторике Вашингтона, који, у тежњи за глобалним доминирањем, не штеди снаге на незграпну «идеолошку борбу» и отворено пропагандистичко понашање, не бринући се више о било којим аргументима у прилог својим измишљотинама.

Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко
(фото: Лола Ђорђевић)

Овако руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко, за «Новости», коментарише недавно иступање Годфрија пред америчким Сенатом, где је поручио да је «после дипломатске службе у Москви, у потпуности свестан агресивног понашања Русије, малигног утицаја и кампање дезинформација коју води у Европи» и да САД улажу велики напор да се томе супротставе.

Амбасадор Боцан-Харченко узвраћа да Русија принципијелно не прихвата логику «супротстављања», «такмичења», коју таквим коментарима намеће америчка страна:

— Да нагласимо да је наша визија ситуације у Европи, укључујући и ситуацију на Балкану, заснована на принципу јединственог безбедносног, економског, културног простора без икаквих подела. Сигурни смо да конструктивна, узајамно корисна сарадња на свим плановима доприноси регионалној стабилности, одговара интересима како наших земаља, тако и читавог европског континента. Надамо се да ће то једном постати очигледно и за Вашингтон.

Међутим, из Вашингтона учестало стижу оптужбе да Русија шири свој «малигни утицај», а посебно се критикује политика Кремља према Србији и целом региону.

Руски амбасадор напомиње да зачуђује да су међу главним задацима САД у Србији наведени и они који се тичу искључиво унутрашњих послова наше државе:

— То представља директно мешање у те ствари. Међутим, такав приоритетан задатак као што је активизација рада Специјалног суда за ратне злочине ОВК уопште се не спомиње.

Александар Боцан-Харченко: Америка се меша у ваше послове, а суд за ОВК не помиње

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »