Вучевић: Правимо модерно насеље за више од 8.000 грађана

 

Градилиште у новосадском насељу Југовићеву спремно је за почетак градње станова за припаднике снага безбедности, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да је Град Нови Сад солидан и искрен партнер Републици у овој инвестицији.

Председница Владе Ана Брнабић сутра ће са Вучевићем положити камен темељац за градњу тих станова, у присуству министара, а градоначелник Новог Сада каже да ће се у првој фази градити 548 станова, а да ће укупно бити изграђено 1.972 стана у Новом Саду.

Тако је, каже, за сада планирано и додаје да ће метар квадратни стана коштати 500 евра.

Наглашава да је та повољна цена подстицај државе, као и политике и председника Србије и Владе да се помогне војницима, полицајцима и припадницима служби безбедности како би видели да имају подршку и грађана и државе.

„На понос Града Новог Сада, не само за припаднике снага безбедности, правимо практично ново, модерно насеље, плански грађено за више од 8.000 грађана“, рекао је Вучевић и навео да је планирано да у том насељу буду и школа и обданиште.

Вучевић каже да је веома срећан и задовољан.

„Ово је велика победа и председника Републике и Владе, и свих нас који смо макар мало допринели да и Нови Сад буде на мапи градова где се граде станови за припаднике снага безбедности“, рекао је Вучевић и навео да је поносан што се у Нови Сад враћа урбанистички ред.

Није, каже, лако средити све наслеђене проблеме, али и наглашава да је ово прилика да се покаже да су достојни изазова и да грађанима пруже најбоље могуће услове за живот.

Навео је да ће Град Нови Сад у том насељу радити на довођење грејања, изградњи водовода и канализације, али и на уређењу улице, тротоара, паркинг простор, зелене површине и игралишта, те да ће Град бити задужен и за изградњу обданишта и школе.

Најавио је да ће се са председником Александром Вучићем, Владом Србије и Покрајинском владом разговарати о изградњи атлетског центра.

„Ми смо у фази пројектовања. Хоћемо да Ивана Шпановић, Милица Кардашевић и многи нови и будући победници, атлетичари имају најбоље услове да тренирају, да људи долазе у Нови Сад на припреме за највећа атлетска такмичења“, рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/РТВ

 

 

 

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »