Весић: Јединствена политика је најбоља одбрана за наш народ

Дан сећања на прогнане Србе у Олуји обележили смо у манастиру Крушедол на један достојанствен начин где је председник Александар Вучић послао поруку помирења, али и нагласио да се Србија окреће будућности иако никада не може заборавити то што се десило, рекао је члан Председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да ниједном својом речју Вучић није увредио било кога посебно не из Хрватске и региона.

„С друге стране, у Книну је опет била прослава коју организује председница и влада Хрватске која је била пуна излива национализма и мржње и где су се напросто утркивали ко ће да пошаље отровнију поруку и ко ће више да прети. Претили су неком новом Олујом и када видите какву је ко политику послао видите и какву ко политику на Балкану води. Показало се какве су праве намере садашње хрватске власти, а какве су наше намере“, рекао је Весић.

Додао је да је порука Србије врло јасна и запитао се где је нестало скоро 500.000 Срба из Хрватске, да ли су они отишли добровољно или их је неко натерао под бомбама и пушкама и претњама смрћу.

„То је највеће етничко чишћење које се догодило на крају 20. века и питање је да ли ће икада и ко да одговара због тога, јер до сада нико није одговарао. И сада се још слави и не могу да разумем да у држави која је чланица ЕУ председница жали што није учествовала у операцији чишћења и није убијала Србе“, рекао је Весић и додао да Србија и у таквом лудилу шаље поруку помирења и сарадње.

Подсетио је да председник Александар Вучић води конструктивну политику и да је Србија у многим кризама на Балкану дала свој допринос миру.

Према његовим речима, Хрватска је једна од држава која је настала на тлу бивше Југославије, а која свој национални идентитет гради на мржњи према Србима.

„Ми као држава морамо томе да се супротставимо, а то можемо само јединством свих Срба. Важну улогу у томе има председник Александар Вучић. Раније се тај датум у Србији и није посебно обележавао и као да се некако крио, па се све завршавало литургијом у Цркви Светог Марка“, каже Весић.

Нагласио је да је тек Александар Вучић као председник владе предложио да се уведе Дан сећања на прогнане Србе и да тај дан достојанствено обележавамо како нам се не би никад тако нешто поновило.

Подсетио је да представници Срба из читавог региона долазе на обележавање овог дана, те да се на тај начин манифестује јединство и да сви Срби, без обзира где живе, имају заштиту своје матичне државе.

Та јединствена политика је, каже Весић, најбоља одбрана за наш народ.

Зато је, како је нагласио, важно да Србија буде снажна држава што, наводи, она и јесте захваљујући политици Александра Вучића.

„Ми смо постали поново најјача војна сила на Балкану, али смо поново, захваљујући Александру Вучићу, веома утицајни у међународним односима, а то је предуслов да можемо да одбранимо интересе и да заштитимо сваког Србина, без обзира где живи“, рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »