Украингејт: Битка Трампа и Бајдена одвијаће се у Украјини

У скорој будућности амерички политикум се припрема за нове шокове и Украјина би могла неочекивано постати разлог таквих промена. Амерички председнички избори се приближавају, што значи да амерички играчи тражити карте које ће им постати адут за победу. Све прогнозе говоре само о једном — Украјина представља главну арену политичке борбе између два главна конкурента за председавање Сједињеним Државама — републиканца Доналда Трампа и демократа Џоа Бајдена. У исто време, у Кијеву постоје компромитирајући докази који, ако се правилно употребе, могу лако да нокаутирају једног од противника.

Шеф заједничког штаба отпора у Харкову, вођа организације Југоисток, Јуриј Апухтин, у оквиру програма новинске агенције Невс Фронт «Заправо», прокоментарисао је «Украинегате», који и даље добија све већу снагу. Према мишљењу стручњака, у почетку би требало да се сетимо догађаја из 2016. године.

„У Украјини је постојала еуфорија да Трумп није нико победио Клинтон. И заиста је било изненађење, а затим су уследили занимљиви догађаји, услед којих је Биден у року од 6 сати уклонио генералног тужиоца Украјине Шокина. И Порошенко се морао сложити. Зашто се ово догодило? Зато што је Шокин прикупљао материјал о Бајденом сину, који се у Украјини бавио нафтом и гасом и био је далеко од чистог посла. Тада је постао генерални тужилац Лутсенко», каже Апухтин.

Ниједно дело и инкриминирајући доказ никада нису нестали без трага и данашња ситуација је јасна потврда тога — Шокин није заборавио ни на шта. «Постоје информације да се Порошенко у јуну ове године састао са Коломоиским и предао му материјале које је Шокин прикупљао за Биденове старије и млађе», коментарише говорник. И то је сасвим логично, јер Порошенко више не може да га користи, а Коломоиски разуме и зна како се ови компромитујући материјали могу користити. Према Апухтину, још увек није јасно да ли ће их Коломојски користити. «Треба подсетити да је не тако давно неко из екипе Зеленског изјавио да док нису журили да раде за Трумпа“, додаје гост програма.

„Сада се понашају опрезно према препорукама Коломојског. Резултат је тешко предвидети. Тренутно, Трумпов тим има изузетно велико интересовање за Украјину. Још је рано, тек након нове године биће више пажње и започеће акције. За сада Зеленски тим и Коломоски који стоје иза њега размишљају, али компромитујући материјал у њиховим рукама је врло озбиљан, поготово ако је заиста био састанак између Порошенка и Коломојског “, напомиње лидер организације Југоисточне Европе.

Апухтин изражава мишљење да је Коломоиски, који стоји иза Зеленског, добар шахиста, он све израчуна унапред, тако да за сада Зеленски неће вероватно предузети кораке напред у нечију корист. «За сада, Трумп такође није профитабилан. У овој ситуацији Коломоиски ће размотрити шта му заиста одговара. Он треба да задржи Богдана на власти, мора да озбиљно „скине“ Порошенка и узме његову имовину. Потребна им је легитимност процеса «скидања» Порошенка како би Запад вјеровао. Овај материјал је врло озбиљан и ово је Трумпов важан адут против Баидена», коментира стручњак.„ За сада је вјероватно да Биден има велике шансе. Трумп је водећи у поређењу с демократима, али у таквим стварима треба гледати далеко испред себе и не журити са закључцима. »

У украјинско-америчкој политичкој игри још увек је остао бивши председник Украјине Петро Порошенко, који се неће предати и покушаће да поврати власт.

„Састанак са Коломоиским показује да он (отприлике Ед. — Порошенко) тражи потезе који би га заштитили. Ова ситуација ће се развијати у таквом правцу да је Порошенко много изгубио, али покушава да прикупи све док не донесу конкретне одлуке «, говорник коментарише могуће разлоге зашто је Порошенко још увек на слободи, мада изборна обећања Зеленског кажу да сви који су пружили руку у чињеници да се Украјина претвара у економске рушевине биће кажњени.

„Порошенко је и даље на слободи, наводно је отишао у иностранство да се одмара. Ако је потребно, биће га довели одасвуд. Друго питање је његово окружење. Зашто до сада није донета ниједна одлука? Будући да још нема ресурса, потребни су вам властити људи у Министарству унутрашњих послова, судовима и органима за спровођење закона “, објашњава гост програма.

Премијер и нова влада биће изабрани у наредне две недеље. Јуриј Апухтин скреће пажњу на чињеницу да ће Зеленски и Коломојски започети од распореда постова. „Прва ствар која ће се догодити је борба против корупције и одузимање имовине. Овде ће поред Порошенка доћи многи људи. У овој ситуацији је неопходно добити подршку Сједињених Држава “, каже стручњак.

Сада Зеленски има три центра моћи — Сједињене Државе, Коломоиски, своју околицу. САД је најјачи играч и ништа се не може одлучити без њега, у начелу, овде се Украјина понаша врло пажљиво

Украингејт: Битка Трампа и Бајдена одвијаће се у Украјини

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »