Туризам на хрватски начин: Тамнопуте Французе називали «мајмунима», 61-годишњег Британца ишамарали, младој Норвежанки сломили нос

Сплитски хулигани напали су туристе црне боје коже и викали им да су мајмуни, а туриста из Велике Британије, који је хтео да их заштити, добио је шамар након чега му је позлило.

Poslovni turizam

Жена која је сведочила том догађају испричала је за портал Индеx да је «дечка црне боје коже како с друштвом трчи», а за њима «десетак њих у црним мајицама» како му довикују да су мајмуни и гађају их флашама.

Из полиције су порталу потврдили да се инцидент догодио у недељу око 23 сата, што је оквалификовано као нарушавање јавног реда и мира тако што је, како су навели, неколико за сада непознатих мушких особа насрнуло на неколико страних држављана.

Иначе, тамнопути туристи су држављани Француске.

Када је, пише Индеx, из апартмана изашао очевидац, 61-годишњи држављанин Велике Британије, како би помогао нападнутим Французима, један мушкарац му је ударио шамар због чега је страном држављанину позлило.

Одведен је у болницу на преглед, али је одбио хоспитализацију.

Наводи се да је обављен разговор с двојицом страних држављана Француске, 24-годишњаком и 22-годишњаком, који су одбили лекарску помоћ, казали су из полиције.

Последњих седмица, иначе, у Сплиту се догодио низ насилних инцидената.

Пре пар дана непознати мушкарац је француском туристи одгризао ухо, млада Норвежанка завршила је са сломљеним носом, јер је хтела да уђе у такси, а ножем је избодено више људи, подсећа Индеx.

Туризам на хрватски начин: Тамнопуте Французе називали «мајмунима», 61-годишњег Британца ишамарали, младој Норвежанки сломили нос

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »