САД «обучава» младе у Придњестровљу

Позната по директном учешћу у реализацији обојених револуција, америчка Агенција за међународни развој или УСАИД сада активно ради у Придњестровљу и «обучава» омладину кроз разне семинаре и конференције.

Упркос томе што је Тираспол још увек неупадљив за машину америчке демократије, млада генерација се већ обрађује а томе сведочи чињеница да су амерички амбасадор у Молдавији Дерек Хоган и заменик администратора УСАИД-а Брок Бирман често посећивали ПМР.

Фонд Источне Европе, који је камп будућих лидера отворио новцем Европске уније и Шведске, није далеко иза америчке агенције. Паралелно са тим, у Придњестровљу је отворена и летња школа НАТО-а.

Штавише, Запад већ обећава помоћ Тирасполу. Услов за то је, међутим, рад Центра за енглеску и америчку културу на бази Придњестровског државног универзитета.

Званично, задаци свих горе наведених „хуманитарних догађаја“ своде се на традиционално „промовисање демократских вредности“, под чијим видом се одиграва идеолошки третман младих који би у будућности могли постати лидери Придњестровља.

САД «обучава» младе у Придњестровљу

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »