Пекинг демонстрантима: Не играјте се са ватром и не потцењујте нас

Кинески званичник задужен за Хонг Конг рекао је да је само питање времена када ће бити кажњени организатори вишенедељних, понекад насилних, протеста у том кинеском региону са специјалним статусом.

АП преноси да коментари портпарола кинеског кабинета указују да ће Пекинг заузети чвршћи став према протестима и да нема намеру да почне дијалог о захтевима демонстраната за политичким реформама.

Он је позвао грађане да одбију позиве демонстраната и њихов промотивни материјал, као и да се супротставе прекидима у саобраћају.

BBC преноси упозорење Пекинга демонстрантима да се не «играју ватром» и да не «потцењују снагу одговора владе».

Истоверемно, група активиста са маскама и шеширима одржала је данас конференцију за новинаре, прву од почетка двомесечних протеста, са које су позвали лидерку Хонг Конга Кери Лам да народу врати моћ и да се «позабави» њиховим захтевима.

Они су поручили да немају везе ни са једном политичком партијом или организацијом и истакли да је њихов циљ да створе платформу за грађане Хонгконга преко које ће моћи да искажу своје незадовољство владом и полицијом.

Активисти су се обратили само дан након што је полиција бацила сузавац на демонстранте широм Хонг Конга.

Демонстрације су почеле због закона о екстрадицији који предвиђа да се грађанину Хонг Конга може судити у централној Кини, али су касније прерасли у шири протест против градске управе и централне владе у Кини.

Пекинг демонстрантима: Не играјте се са ватром и не потцењујте нас

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »