Још један „Иљушин“ уништен у Либији

Либијска национална армија маршала Халифе Хафтара извела је напад на базу Владе националног јединства Либије и уништила авион Ил-76, написао је војни аналитичар са Малте Бабак Тагвеј на Твитеру.

Како је саопштио аналитичар, уништена је огромна количина оружја која се налазила у авиону и која је била, како тврди Тагвеј, предвиђена за милитанте у Либији. По његовим подацима, ово оружје је стигло из Турске.

Међутим, којој држави је припадао транспортни авион, остаје непознато.

Крајем прошлог месеца медији су објавили да је авијација Владе националног јединства Либије извела ваздушни напад на Либијску националну армију на аеродрому „Џуфра“ и том приликом уништила два украјинска транспортна авиона Ил-76.

Подсетимо, командант Либијске националне армије маршал Халифа Хафтар 4. априла је наредио својим снагама да почну офанзиву на Триполи како би се „ослободио од терориста“. Медији су саопштили да су јединице Либијске армије преузеле контролу над градовима Гарјан и Сурман јужно од главног града Либије. Са друге стране, премијер Владе националног јединства у Триполију Фајез Сараџ наредио је да се, уколико буде потребно, употреби сила након саопштења да је Либијска национална армија успоставила контролу над градовима јужно и западно од Триполија.

Још један „Иљушин“ уништен у Либији

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »