Изручење Томора Морине Србији – на „процени“

Одлука о изручењу Србији бившег припадника терористичке албанске такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК) Томора Морине, требало би да буде припремљена у Основном кривичном суду у Скопљу, потврђено је у понедељак из Ресорног Министарства правде Владе Републике Северне Македоније (РСМ).


Из поменутог министасртва Основном кривичном суду у Скопљу достављен је захтев са комплетном пропратном документацијом за одлуку у поступку екстрадиције бившег припадника ОВК, Томора Морине, коме је 25. јула ове годоне одређена мера притвора, (после хапшења на граничном прелазу Ђенарл Јанковић – Блаце), због екстрадиције на основу међународмне потернице Интерпола по захтеву Београда.

 Судија претходног поступка, сагласно законским одредбама, захтев ће упутити за мислење надлежном Тужилаштву, а по добијању мишљења Суд ће доставити одговор Министарству правде, надлежном у даљем делу поступка за екстрадицију, саопштено је из Основног кривичног суда у Скопљу.

У саопштењу се истовремено додаје да је у понедељак „примљен захтев за посету притвореном лицу представника Косовске амбасаде у Скопљу, који је, сагласно 178. члану Закона о кривичном поступку – одобрен“.

Морина који је као припадник ОВК у ратним дејствима против регуларних војно полицијских снага СРЈ учествовао у борбама у косовској области Дукађини, по потерници Србије ухапшен је на граничном прелазу Блаце, као осумњичени за ратни злочин против цивилног становништа на Косову и Метохији.

Младен Станчић

Изручење Томора Морине Србији – на „процени“

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »