Ивица Дачић: Организоваћу Србе да гласају за Трампа на председничким изборима што ће нам створити бољу позицију у новој администрацији у Вашингтону

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић најавио је за „Српски телеграф“ да ће организовати Србе који живе у САД да на председничким изборима у тој земљи гласају за Доналда Трампа и, како каже, ако будемо паметни, то ће нам створити бољу позицију у новој администрацији у Вашингтону.

Kако лист пише, то ће бити само део снажне дипломатске офанзиве коју Србија од јесени покреће по питању Kосова, пре свега у Америци.

План је да се додатно промовишу истина о Kосову и наши ставови о јужној покрајини, а стратегија деловања усмерена је у два правца, наводи Српски телеграф.

Kако кажу саговорници листа из врха власти, процењено је да је сада прави тренутак за деловање с обзиром на то да су следеће године председнички избори у САД и да ће се по свему судећи водити битка за сваки глас.

„Србија је сада у много бољој позицији него што је била ранијих година. Сада у Вашингтону постоји воља да се саслушају наши ставови. Међутим, то не значи да ћемо се на на томе зауставити, већ ћемо интензивирати напоре да ојачамо наше позиције, да повећамо број пријатеља које имамо у Америци, да што више сенатора и конгресмена, људи на челним позицијама, буде уз нас“, истиче Дачић.

Према његовим речима, Америка улази у изборну годину и то је прилика коју морамо да искористимо.

„Kонкретно, као министар спољних послова организоваћу да формализујемо подршку Трампу на следећим изборима. Срби у Америци ионако гласају за Трампа. Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији. Својевремено су то урадили Албанци, објединили су гласове њихове дијаспоре, која листом гласа за једног кандидата.

Примера ради, Енгел који је њихов лобиста годинама има сталну базу сигурних албанских гласова и не треба да чуди што здушно брани интересе Албанаца, јер су му ти гласови важни за избор на функцију. Исту ствар морамо и ми да урадимо, да кренемо у офанзиву да на следећим изборима Срби помогну Трампу да се то јасно види, што ће држави и интересима за које се бори бити од знатне помоћи“, истиче Дачић.

Извор: Танјуг/Српски телеграф

 

The post Ивица Дачић: Организоваћу Србе да гласају за Трампа на председничким изборима што ће нам створити бољу позицију у новој администрацији у Вашингтону appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »