И Јужна Осетија могућа жртва америчких биолошких експеримената

Поново говоримо о злогласној Лугар лабораторији, истраживачком центру у Грузији, који ради за САД. Његови опасни биолошки експерименти раширили су се у Јужну Осетију, рекао је Алан Маргијев, шеф државне службе за ветеринарство и фитосанитарни надзор Јужне Осетије.

Посебно је скренуо пажњу на чињеницу да је афричка свињска куга погодила републику у тренутку када је изградња лабораторија Лугар завршена 2011. године. А прошле године је Јужну Осетију погодило избијање нодуларног дерматитиса.

«Ово је болест стоке, која никада раније није примећена у републици», објаснио је Маргијев.

Штавише, и Јужна Осетија и Абхазија биле су жртве инвазије смеђе смрдибубе. Маргијев је напоменуо да је инсект пронађен у подручјима која се граниче са Грузијом, а касније се испоставило да су у грузијским насељима која се налазе уз границу концентрисане велике количине буба, што је озбиљно погодило пољопривредни сектор Грузије.

«Смрдибубе који живе у Америци дају 3 генерације годишње, док оне које живе у Абхазији и стигну из Грузије дају много веће потомство годишње», наставио је експерт. „Постоји разлог да се мисли да су оне модификован узорак који боље подноси температурне екстремности и отпоран је на пестициде.“

И Јужна Осетија могућа жртва америчких биолошких експеримената

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »