Александар Антић: Побољшање услова рада и стандарда за рударе

Централна свечаност обележавања Дана рудара, 6. августа одржана је у Бору, где је министар рударства и енергетике Александар Антић пожелео рударима да раде безбедно и оценио да се у Србији услови рада и стандарда за рударе стално побољшавају.

У Србији је 220 експлоатационих поља и 140 истражних поља и више од 22. 000 рудара рекао је министар и додао да се учешће ове гране повећало и сада износи преко два посто иначе повећаног БДП-а Србије.

Он је оценио да је 2019. година успешна у свим рударских гранама и додао да је производња угља у Србији већа 4 одсто него прошле године.

Антић је оценио да компанија Србија Зиђин копер има јако добре резултате и да су испуњена сва очекивања из времена када када је кинеска компанија преузела РТБ Бор додавши да ће производња катодног бакра ове године бити већа за 26 посто у односу на прошлогодишњи резултат.

Он је изразио очекивање да ће рудник Чукару Пеки са експлоатацијом почети 2021 или 2022. године, као и да ће компанија Рио Тинто убрзати са почетком експлоатације јадарита у Западној Србији.

Извор и фото: Танјуг

The post Александар Антић: Побољшање услова рада и стандарда за рударе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »