Вулин: Мило ће подићи споменик Секули Дрљевићу који је био црногорски усташа

Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да проблем због чињенице да се Србија наоружава може да има само неко ко не мисли добро Србији, јер оружје никада неће бити злоупотребљено.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

„Ми се боримо за мир, живимо за мир, да ли ће Србија да нападне Хрватску неће. Слободно, што се мене тиче, боље да дају за социјална давања, за болнице, путеве… немају потребу да купују оружје. Немају против кога да га употребе. Србија није та, а међу собом претпостављам неће ратовати“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Додао је да би Србија могла да се пита зашто се наоружавају земље које су чланице највећег војног савеза.

Вулин је подсетио да је Србија војно неутрална и да мора бити спремна да брани свој народ и суверенитет.

Наводи и да је „интересантно“ што је Мило Ђукановић другу годину шаље официре у Хрватску на „прославу Олује“ и додаје да је пораз Црне Горе што суштину своје политике налазе у антисрпству.

„Да ли је могући да је разлог њиховог постојања – антисрпство. На крају ће подићи споменик Секули Дрљевићу који је био црногорски усташа“, закључио је Вулин.

Вулин је коментаришући, како каже, нападе на Русију, па и на Руски хуманитарни центар у Нишу, подсетио да Србија није хтела да буде део хистерије око увођења санкција Москви и да многима смета храброст председника Србије Александра Вучића.

„Смета када имате лидера мале змеље да каже тако велику ствар коју мисли већина Европе али не може да каже, зато је потребно све то рушити изнутра. Потребно је да нађете некога ко ће да каже нешто што не би рекао ни Шиптар у Приштини“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, било је потребно наћи некога да оптужи Русе за то што у Приштини нема Срба, да каже није крив ни Тачи ни Весељи.

„То можете да кажете само ако имате лошу намеру према Србији и дате оправдање онима који су Србе протјерали и убијали. Увек је потребно оправдање које долази из народа жртве“, рекао је Вулин.

„Тако нађете Србина попут Раде Трајковић која каже нисте криви ви што сте нас убијали већ Руси“, казао је Вулин.

Министар је подсетио на значај подршке коју Србија на свим пољима добија од Русије и додао да је формирање војске Косова – те паравојне формације, највећа безбедносна претња јер наоружавате ратне злочинце.

Вулин је рекао да за злочине над Србима нико није одговарао, да многи међународни чиниоци који су били на Косову, тек кад им истекне мандат и оду кући почињу да говоре истину.

Тако је накнадну памет показала и Карла Дел Понте, која је писала о злочинима и жутој кући, рекао је Вулин и подсетио како је било када је Рамуш Харадинај отишао у Хаг, да су сви сведоци побијени, да су нестали докази, да је и у Хагу уништавана документација о жутој кући.

Никада нећемо прихватити да је „Олуја“ праведна операција

Олуја је страшан злочин, погром над Србима, каже министар одбране Александар Вулин и додаје да нико не може натерати Србе да прихвате да је Олуја била „праведна операција“.

Упитан да прокоментарише наводе појединих медија да Загреб тражи од Београда да прихвате њихов Дан победе ако хоће у ЕУ, Вулин каже да је немогуће злочиначку акцију прихватити другачије осим као злочин над Србима.

„Ако у Европу треба да се улази преко прославе Олује, шта ће нам таква Европа. Немогуће је да злочиначку акцију, страшни злочин над мојим народом прослављам због било чега. Ко то може да натера Србе да прихвате да је Олуја била праведна“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је нагласио да не зна ни једну државу на свету која се радује протеривању својих држављана и која то сматра највећом победом.

„Наивно смо веровали да Хрвати знају шта су усташе урадиле у Другом светском рату и да се кају због тога. Били смо убеђени да су и Хрвати, као и сви други народи који су били на страни нациста, схватили своју грешку и се стиде тога што је урађено у њихово име“, рекао је Вулин.

Коментаришући концерт Марка Перковића Томпсова и узвикивање усташких парола током његовог наступа, министар је рекао да му није јасно како су у Хрватској успели да пронађу везу између усташтва и патриотизма.

ИН4С

Вулин: Мило ће подићи споменик Секули Дрљевићу који је био црногорски усташа

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »