ВИДЕО: Томпсонов концерт у Сплиту – нестанак струје и усташки покличиКонцерт Марка Перковића Томпсона одржан је на препуној сплитској Риви. Наступ су поред два нестанка струје обележила добро позната «Чавоглава», усташки покличи и пригодна обележја.

Портал Индекс наводи да је сплитску Риву испунила пословично некритична публика.

«Доведеш им Тита, ето их на Риви, доведеш им Туђмана, ето их на Риви, доведеш им Томпсона, ето их на Риви. Махало се заставама, носило се мајице ХОС-а с усташким поздравом, пјевало се «Јуру и Бобана», радило се све што се подразумијева да се ради на наступу особе која скоро 30 година живи од тога што је неко вријеме ратовала у Хрватској војсци», истиче се у коментару Индекса.

Томпсон отпочео свој концерт на одушевљење Сплићана и њихових гостију који су гласно зазивали његово име и као саставни дио песме «Чавоглаве» на поклич «За дом!», одговорили «Спремни».

Како истиче коментатор Индекса, преживеле су се Чавоглаве, па Аница, книнска краљица «због које херој Томпсон у вечном рату пали Крајину до Книна».

Концерт ће остати упамћен по томе што је два пута нестајало струје, али то извођача и пратећи му бенд није поколебало у настојању да одсвирају предвиђени репертоар, пише Јутарњи лист.

«Драги пријатељи, вечерас се морам захвалити бранитељима овог града и жупаније што смо овдје дошли уочи Олује. Честитам још један Дан побједе, ово је наш дан, велики дан. Немојмо насједати ни на какве провокације. Будимо заједно као што смо били за Олују!», рекао је Томпсон на крају концерта, таман након што се завршио ватромет.

Индекс закључује да је за концерт потрошено 400 хиљада куна (54.000 евра) за продукцију, како се оцењује, естетски и технички катастрофалног догађаја.

ВИДЕО: Томпсонов концерт у Сплиту – нестанак струје и усташки покличи

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »