Краљевска ратна морнарица у кризи, министарство моли: Престаните да се дрогирате!

Енглески медији редовно објављују информације о проблему са којим се суочава Краљевска ратна морнарица Велике Британије. Према подацима новинара, међу млађим војним саставом је врло присутна употреба наркотика класе Б.

twitter.com

Британски новинари објављују фотографије које компромитују морнаре Краљевске флоте. На њима се види како војници у униформи користе непознату белу супстанцу. Новинари су претпоставили да млађи састав користи смесу од два прашка која су сада врло распрострањена у Великој Британији.

Смеса тих наркотика изазвала је седам смртних случајева у ноћним клубовима за само месец дана.

— Живот оних који служе у флоти зависи од поузданости сваког члана посаде. Злоупотреба наркотика је, не само незаконита, већ и неспојива са обавезама поморске службе да осигуравају безбедност особља — наводи се саопштењу Ратне морнарице Велике Британије.

Новинари, позивајући се на извор у Ратној морнарици, додају да међу вишем официрском саставу постоји страх поводом употребе наркотика млађих чинова. У Краљевској флоти су били случајеви да морнари нуклеарних подморница нису могли да прођу медицинску комисију због употребе наркотика.

Лист тврди да је Министарство одбране Велике Британије објавило посебно упозорење о опасности од употребе наркотика класе Б..

telegraph.co.uk/

Краљевска ратна морнарица у кризи, министарство моли: Престаните да се дрогирате!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »