Капетану Драгану забрањена посета адвоката

Београдском адвокату Драгану Палибрку управа хрватског затвора у Лепоглави забранила је посету његовом клијенту Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, који у том затвору издржава казну од 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Палибрк каже да је то још једно прекорачење службених овлашћења управника затвора и да му је посета Васиљковићу ускараћена јер је у медијима у више наврата износио податке о лошем третману његовог клијента али и других затвореника српског порекла.

Појаснио је да је на време затвору најавио своју посету за среду 7. август, али да је од управе затвора добио одговор да не може да посети Васиљковћа.

Сматра да је забрана посете адвоката клијенту кршење свих нормативних аката везаних за права осуђеног лица и њеогвог адвоката.

Недавно је управа овог затвора на сличан начин забранила Васиљковићу да га посети његов свештеник из Аустралије чиме је, како је и тада указао Палибрк, прекршила његово основно људско право на веорисповест.

Васиљковић је у Хрватској осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Казна му истиче 20. марта 2020. године.

Капетану Драгану забрањена посета адвоката

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »