Џабе санкције: Кинески Хуавеј повећао продају телефона, други на свету

Кинеска компанија успела је да повећа продају телефона без обзира на то што је глобално тржиште у опадању, али и упркос вишемесечним америчким санкцијама. Хуавеј је задржао другу позицију, одмах након Самсунг-а, док се на трећем месту и даље налази Apple. Четврто и пето место припадају Xiaomi-ju и Oppo-u.

Према истраживању које је спровела аналитичарска кућа Strategy Analitics, глобална продаја телефона је у периоду од априла до јуна опала за 2,6 одсто — 341 милион продатих телефона.

У том периоду Самсунг је повећао удео на тржишту на 22 процента, при чему је највећи допринос том расту остварен у средњем сегменту. Хуавеј је успео да задржи 17 одсто тржишта, а Аппле 11 одсто, преноси ПЦ Пресс.

Интересантно је да је на годишњем нивоу, Хуавеј успео да подигне свој удео на тржишту за чак осам одсто, упркос томе што је последњих месеци под оштрим америчким санкцијама. Томе је допринео огроман раст продаје у Кини, док је у Европи и остатку света продаја у благом паду.

Објашњење за то је што у овом кварталу Хуавеј није у потпуности осетио ефекте санкција, па се то није превише одразило на њихову продају, али ће вероватно у наредном периоду то да се промени.

Из исте компаније стиже и процена да је Apple у овом кварталу искусио пад продаје iPhone-а од осам процената.

Напоменуто је и да је ова компанија након прилагођавања цена успела је да стабилизује своје позиције у Кини, као и на другим тржиштима (првенствено у Индији) где је превисока цена представљала највећу препреку за куповину.

Џабе санкције: Кинески Хуавеј повећао продају телефона, други на свету

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »