Амбасадор Израела у Загребу променио шокантни твит о „Олуји“

Израелски амбасадор у Загребу Илан Мор променио је данас поподне своју ранију објаву на Твитеру у којој је честитао Хрватској годишњицу „Олује“, наводећи сада да честита Дан захвалности.

У првом Твиту он је написао да је Хрватска операцијом „Олуја“ вратила суверенитет у отаџбинском рату, што је наишло на критике Србије, али и историчара Холокауста, пише „Тајмс оф Израел“.

„Честитам Хрватској Дан захвалности“, пише у промењеном твиту амбасадора.

Поводом те нове објаве огласило се и Министарство спољних послова Израела.

„У светлу осетљивости, твит је промењен тако да исправно одражава намере амбасадора и државе Израел“, наводи портпарол МСП-а Израела у одговору порталу.

Ефраим Зуроф, историчар Холокауста, који већ дуго критикује Хрватску и друге источноевропске земље зато што одбијају да се изјасне о својим злочинима против Јевреја, оценио је раније да је честитка израелског дипломате била непотребна, преноси Танјуг.

„То је врло несрећно саопштење са врло лошим укусом с обзиром на то да је током ’Олује‘ дошло до масовног протеривања и да је скоро 200.000 Срба протерано из својих домова“, рекао је Зуроф за „Тајмс оф Израел“ и додао да то није конфликт у који би Израел требало да се меша.

​И Србија је оштро критиковала Израел зато што је честитао хрватској годишњицу војно-полицијске акције „Олуја“, коју Хрвати славе као Дан победе, док је Срби сматрају погромом, пише „Тајмс оф Израел“.

„Оно што се током акције ‘Олуја‘ десило Србима у Хрватској, који су тамо живели вековима је највећи егзодус једне етничке групе у Европи после Другог светског рата“, изјавио је амбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић за тај лист.

Истакао је да су честитке онима који славе тај погром против основних хуманих принципа модерног друства.

„То што честитке долазе од израелских представника је више него иронично и тужно“, додао је Станојевић.

Амбасадор Израела у Загребу променио шокантни твит о „Олуји“

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »