Запад воли да држи лекције, а има селективно памћење: Чији је пендрек подношљивији?

Чији је пендрек подношљивији, онај који користе француски или руски специјалци док растерују агресивне демонстранте на улицама Париза и Москве? Ко је бар једном на свом телу осетио пендрек или електро-шокер, рећи ће да је и једно и друго ужасно.

 

сукоб демонстраната и полиције у Бриселу

Питање није мазохистичко, већ се намеће после реакције француског Министарства спољних послова које је изразило забринутост због акција московске полиције минуле суботе, када је око 3.500 демонстраната протестовало зато што је изборна комисија, због лажних потписа подршке, скинула с листе поједине независне кандидате за градску скупштину Москве.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова замерила је колегама из Француске што су заборавили да је њихова полиција користила цео арсенал средстава — од шок-бомби и сузавца до водених топова, уз масовна хапшења.

сцене из Француске

Она је указала и да је сукоб демонстраната и полиције у Француској трајао скоро годину дана. Тамошња полиција је тврдила да је погинуло 11 људи у сукобима са «жутим прслуцима», око 2.500 је повређено, од тога 75 теже.

Повређено је и око 1.800 сарадника француске полиције. У Москви су због блокирања центра града задржана 1.373 демонстранта, а 77 их је повређено.

хапшење деменстраната у Москви/фото:ББЦ

Неспорно је да они на Западу воле да држе лекције свима који су источније од њих, па је љутита реакција Захарове разумљива. Јер, често примењују селективно сећање, а заборављају чак и где су измишљена средства за борбу против агресивних демонстраната.

Наравно да нико нормалан не подржава масовну тучу полиције и младих људи на улицама. Само је проблем што се те сцене другачије тумаче, у зависности од места сукоба и тога ко држи пендрек.

аутор: Бранко Влаховић

http://www.novosti.rs/

Запад воли да држи лекције, а има селективно памћење: Чији је пендрек подношљивији?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »