Трошкове преузео председник Србије: Син хероја са Кошара стаће на своје ноге

Операција за мене значи нови живот! Као да сам се у 28. години поново родио. Могу да замишљам шта ћу све да радим кад станем на своје ноге — пресрећан је Лазар Милутиновић, из Јагодине, за чију је операцију новац почело да сакупља Удружење ветерана 63. падобранске бригаде, а потом је организован и низ хуманитарних акција, међутим, недостајало му је 7.000 евра.

Када се Фонд хуманости «Новости» укључио у акцију, председник Србије Александар Вучић је прочитао текст у нашем листу и Лазару одмах обећао да ће све трошкове операције, али и касније рехабилитације, лично преузети.

После непуна два месеца Лазар је оперисан у «Тиршовој», а операција је, према речима доктора Дмитрија Попкова, специјалисте ортопедске хирургије из Русије, успела 100 одсто. Председник Вучић ускоро ће обићи Лазара.

— Пред операцију сам био веома узбуђен. Када сам се пробудио из анестезије и видео да су ми ноге исправљене, очи су ми засузиле од среће. Доктор ми је продужио бутне мишиће и исправио стопала. Додуше, операција није чаробни штапић, па ћу после ње и рехабилитације морати много да вежбам. То ми неће бити тешко, јер је доктор решио да ме оперише и због тога што сам пуно вежбао. Уз то, цена операције је са 30.000 евра смањена на 12.000 — каже Лазар за наш лист.

Лазар са доктором Дмитријем Попковом

Он додаје да му је отац Владан и даље највећа мотивација и да му је захвалан што га је научио да буде борац у животу. Очева највећа жеља је била да га види на ногама. Нажалост, Владан, херој са Кошара, никад неће моћи да види сина како хода, јер је 2015. године преминуо од последица мождане анеуризме.

Изузетно ми је драго што је Лазар остварио свој сан, а што је била највећа жеља његовог оца коју није могао да му испуни за живота. Његовим пријатељима и саборцима је посебно драго што смо бар делимично успели да се одужимо Владану, који се несебично борио за нашу земљу и који се није бојао за свој живот ни када је био дубоко у непријатељској територији — рекао је Саша Гацик, који је, као и Владан, био снајпериста, и један од оснивача Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

Пресрећни су и Лазарева мајка Србијанка, млађи брат Сава, а нарочито бака Анђа, која тугује за Владаном, сином јединцем, али која је поносна што је «родила сина сокола, легенду».

Када буде стао на своје ноге, Лазар ће несумњиво бити нови соко у породици Милутиновић.

Отац Владимир

 РОЂЕН ЗДРАВ, ПОКВАРИО СЕ ИНКУБАТОР

Поред Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, у акцији су учествовали малишани Школе енглеског језика «Пингвин инглиш», «Виво» шопинг-центар, «Виво» кафе-ресторан, плесни клуб «Мај плејс» и читаоци нашег листа. Тако је сакупљено око 5.000 евра, али је недостајало још око 7.000 евра.

Иначе, Лазар је рођен као здрава беба у шестом месецу трудноће, због чега је три месеца провео у болничком инкубатору. Како се он покварио, Лазар је остао без кисеоника, што је довело до оштећења његовог централног нервног система и церебралне парализе. Имао је деформитете оба стопала, контрактуре зглобова колена и дислокацију обе чашице.

Трошкове преузео председник Србије: Син хероја са Кошара стаће на своје ноге

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »