Скопље преводи захтев за изручење Морине; Коначна одлука у рукама Министарства правде Северне Македоније

У Министарство правде Северне Македоније стигао је захтев Србије за изручење припадника бивше ОВК Тимора Морине, рекла је за «Политику» македонска министарка правде Рената Дескоска.

Материјал се преводи, и у понедељак ће бити прослеђен Основном кривичном суду у Скопљу, преноси лист.

Када ће Србија добити одговор зависи од тога да ли је послата документација комплетна и да ли ће суд тражити додатно документацију и допунске информације, на основу којих ће, према процедури, донети решење.

Коначна одлука о изручењу Морине, који је по потерници Србије ухапшен у Северној Македонији, у рукама је Министарства правде те земље, подсећа «Политика».

Заменик председника Владе Северне Македоније залаже се за ослобађање Морине

Заменик председника владе Северне Македоније Бујар Османи својим се изјавама и лично заложио за ослобађање Морине, а за «Политику» каже да је реч о држављанину Косова које је Северна Македонија «признала као суверену државу».

«Наша је обавеза да се понашамо у сагласности са овим принципима и да се колико је могуће држимо што више по страни у спору између Србије и Косова, остављајући простор да Приштина и Београд сами пронађу одговарајуће ресење», рекао је Османи.

Скопље преводи захтев за изручење Морине; Коначна одлука у рукама Министарства правде Северне Македоније

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »