САД плаћају за «руско мешање» милионе долара

Кампања широких размера коју су организовале америчке демократе  у покушају да америчког председника Доналда Трампа повежу с Кремљом и оптуже Русију да се меша у изборни процес, пропала је на сраман начин , а само се рачун од готово 32 милиона долара показао се стварним у целој тој причи.

Релевантни подаци објављени су у извештају канцеларије бившег специјалног тужиоца Роберта Милера.

На пример, амерички порески обвезници две године — од маја 2017. до маја 2019. — осигуравали су исплату плата службеницима из Милерове екипе у укупном износу од 9,7 милиона долара.

Из државног буџета издвојено је 3,1 милиона долара за изнајмљивање просторија за рад, плаћање комуналија и комуникација. 1,6 милиона долара потрошено је за разна путовања званичника, а 902 хиљаде више — за уговорне услуге, посебно у вези са преносом информација.

У тиму Роберта Муллера радило је 19 адвоката, а уз то се специјални тужилац често обраћао за помоћ 40 агентима Федералног истражног бироа, правним ревизорима и другим стручњацима.

Како је раније пренео Њуз Фронт , после вишегодишњих скандала и непотврђених оптужби у случају такозваног «руског мешања», У априлу је специјални тужилац Милер ипак представио јавности коначни извештај о својој истрази, који, међутим, није садржао конструктивне аргументе о постојању » договарање Москве и Трампа. Касније је амерички председник покренуо сопствену истрагу порекла «RussiaGate», смештајући га у тужилаштво америчког државног тужиоца.

САД плаћају за «руско мешање» милионе долара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »