Провокација лидера Косова и Санџака у Црној Гори: Ово су окупирани албански Алпи (фото, видео)

Предсједник скупштине Косова Кадри Весељи и предсједник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин боравили су претходних дана у Гусињу у Црној Гори, гдје су присуствовати манифестацији „Добродошли у албанске Алпе“, која се одржава у селу Вусање.

Весељи је фотографије из гусињског краја подијелио на друштвеним мрежама.

„Осим ријетког шарма ових планина, ово путовање је било још љепше захваљујући великодушним планинарима који нам нису дозволили да наставимо свој пут, а да се не послужимо са њиховим јогуртом, млијеком и сиром. Позивам сународнике из дијаспоре да се дођу овдје на одмор, у албанске Алпе“, написао је Весељи на Фејсбуку.

Он је такође истакао да је Косово посебно захвално на доприносу синова и кћери Плава и Гусиња умјетности, образовању, науци, култури здравству, економији, политици и свим осталим друштвеним областима.

„Рекао сам многим људима на овом скупу да Косово овој земљи дугује много, а један од највећих дугова је изградња пута Дечан –Плав. Обећао сам им да ћемо морати врло брзо да отплатимо тај дуг убрзавајући посао да би се планине које су нас раздвојиле што прије пресјекле тунелом који би нас повезао као никада до сада. Такђе сам их увјерио да што се више Косово консолидује, то више могу помоћи мојој браћи и срстрама из Плава и Гисиња“, написао је Весељи.

Контоверзни предсјеник СДА Санџака Сулејман Угљанин који је недавно поручио да се пола територије која се зове Санџак налази под окупацијом Србије, а пола под окупацијом Црне Горе, фотографије са манифестације такође је подијелио на Фејсбуку.

“Mirësevini në Alpet Shqiptare 2019.” #sandzak #gusinje #kosovo #albanci #bosnjaci

Опубликовано Dr Sulejman Ugljanin Четверг, 1 августа 2019 г.

Он је казао да је Делегација СДА Санџака присуствовала је традиционалној манифестацији албанске културе која је “одржана у Гусињу у Јужном Санџаку”, те да су овој манифестацији су присуствовали представници Албанаца из Санџака, Црне Горе, Косова, Македоније, Албаније, Европских земаља и Америке.

Подсјетимо, почасни гост манифестације “Добродошли у албанске Алпе” која се одржава у Црној Гори, прошле године је био албански предсједник Илир Мета. Мета је у оквиру посјете обишао Плав и Рожаје.

Спутњик

Провокација лидера Косова и Санџака у Црној Гори: Ово су окупирани албански Алпи (фото, видео)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »