«Повећано интересовање обавештајних структура за Вучићеву децу»

Забрињава повећано интересовање одређених лица и појединих обавештајних структура за децу председника Србије Александра Вучића, изјавио је министар полиције Небојша Стефановић и поручио да ће надлежне службе спречити да било ко угрози њихову безбедност.

НебојшаСтефановић (фото:Лола Ђорђевић)

«Боримо се да ниједно дете у Србји не сме да буде предмет било чије обраде и надзора или било какве лоше намере, а не дај Боже да им се учини неко зло», поручио је Небојша Стефановић одговарајући на питања новинара.

Како каже, и деца председника Србије имају право да задовољно, срећно и нормално живе и да им нико не прети и не угрожава њихову безбедност.

«Надлежне службе ће радити све што могу да спрече да било ко угрози њихову безбедност или да сматра да је дозовљно да се обрачунавају са било којим дететом у нашој земљи. Хоћу да сви знају у Србији да посебну пажњу посвећујемо деци и њиховој безбедности у школама и у саобраћају и на интернету… А, што се тиче деце председника водићемо рачуна да нико не посмисли да угрози њихову безбедност или да на било који начин врши опсервацију њиховог свакодневног живота, јер се ради о деци», нагласио је министар.

Стефановић је тим особама поручио да се «ману тих активности и да ће државни апарат умети на то да одговори».

НебојшаСтефановић (фото:Лола Ђорђевић)

«Председник има право да скине ознаку тајности»

Министар полиције каже да председник државе, парламент и влада по закону имају право да скину ознаку тајности са било ког документа било ког степена тајности, те да је било у интересу јавности да се изнесу подаци да је Александар Вучић био праћен и прислушкиван.

На питање новинара како коментарише то што је Вучић на једној телевизији јуче јавно читао документ са ознаком државне тајне, Стефановић је истакао да није главна ствар у томе што је председник читао поверљив документ, већ то што је Вучић праћен и прислушкиван.

«Не само што председник има право на то пошто се ради о документу који се тиче њега лично, већ се поставља питање како није била тема то што су данима нам причали како се то прислушкивање никада није десило покушвали да нас убеде како смо сви луди. А онда када изађе са истином и покаже ко су лица и како су то радили и да је годинама праћен и прислушкиван», навео је Стефановић.

Пита шта је проблематично у томе што је председник изнео податке који су у интересу јавности.

Стефановић наводи су управо они који су били носиоци јавних овлашћења тврдили да то није тачно када су они били власт, али се показало да су то радили за време ДС и СПС деведесетих година, као и да то потврђују судски налози, праћење без налога и подаци БИА.

извор: ртс

«Повећано интересовање обавештајних структура за Вучићеву децу»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »