Нова скандалозна изјава Китаровић: «Олуја» је спасила БиХ, нека не забораве ко им је пружио руку(фото,видео)

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је данас да је акција хрватске војске и полиције «Олуја» 1995. године, «спасила БиХ», додајући да би волела да хрватски суседи «никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима».

Večernji.hr

Грабар Китаровићева је говорила на Свечаној академији која је одржана у Министарству обране поводом «Дана победе и домовинске захвалности, Дана хрватских бранитеља и 24. годишњице војно-полицијске операције ‘Олуја’».

Током свечане академије је унапређено 266 припадника Оружаних снага Републике Хрватске, а више од 100 их је добило награду и похвалу, пренео је портал «Индекс».

«Поглед на све вас испуњава ме посебним поносом. Видети младе људе који су спремни да наставе пут хрватских бранитеља у служби домовини јамчи нам да и у овим бурним временима пуним нових изазова на бранику Хрватске стоје заштитници њене слободе, безбедности и будућности», рекла је председника Хрватске унапређеним и награђеним војницима.

 morh.hr

Она је истакла да је акција «Олуја» била прекретница која је означила долазак мира ратом измученој Хрватској и да су после ње уследиле операције у БиХ, где су, како је рекла, «хрватске снаге уз велике жртве сломиле српску агресију и спречиле нове Сребренице».

«Управо је ‘Олуја’ спасила БиХ и волела бих да наши суседи никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима», поручила је председница Хрватске.

morh.hr

Министар обране Дамир Крстичевић поручио је да је годишњица «Олује» дан када се слави «највећу победа Хрватске војске и полиције у Домовинском рату, али и дан када се сећамо хрватских бранитеља који су за данашњи мир и слободу у темеље државе уградили своје животе».

У акцији «Олуја» на тадашњу самопрокламовану Републику Српску Крајину из Хрватске је протерано више од 200.000 Срба.Нова скандалозна изјава Китаровић: «Олуја» је спасила БиХ, нека не забораве ко им је пружио руку(фото,видео)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »