Кондолиза Рајс позива Украјину: Живите у миру са Русијом

Бивша државна секретарка САД Кондолиза Рајс позвала је украјинске грађане да „не одбацују Русију“, већ да живе у миру са својим првим комшијама.

„Не треба одбацивати све грађане Русије, има много оних који желе мир са Украјином. На крају крајева, Украјина би требало да живи у миру са својим комшијама“, рекла је она у интервјуу за украјински лист „Ново време“.

Кондолиза Рајс је такође рекла и да је против увођења нових санкција Русији јер „ускоро неће остати нико и ништа што већ није ограничено“.

„Проблем са додатним санкцијама јесте што ускоро неће остати нико ко није обухваћен тим мерама. Подржавам санкције против окружења руског председника Владимира Путина и свих оних који су одговорни за ситуацију на Криму, али постоји и друга Русија, млада Русија, која жели бољи живот себи и својој деци“, додала је.

Кондолиза Рајс је посаветовала украјинске званичнике да разраде план развоја југоисточног дела земље, а пре свега Донбаса.

Додала је и да су становници Донбаса важан део Украјине, те је препоручила властима у Кијеву да се угледају на то како је Западна Немачка радила на развоју и повратку изгубљених територија.

Спутњик

Кондолиза Рајс позива Украјину: Живите у миру са Русијом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »