Комшић Пленковићу: Повуците полицију из БиХ, па да разговарам

Након изјаве премијера Хрватске Андреја Пленковића да му је жао због «претераних» реакција политичара из БиХ у вези са случајем посете председнице Хрватске Израелу, стигао је одговор председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића који је рекао да Хрватска одмах мора да повуче све своје полицајце који, према сазнањима служби БиХ, улазе на територију БиХ малтретирајући мигранте.

«Ради се о недопустивом нарушавању територијалног интегритета и суверенитета државе Босне и Херцеговине. Уместо што траже извињење због лажи у које су се уплели њихови званичници, нека нареде повлачење наоружаних полицајаца с пограничних предела у Босанској крајини», поручио је Комшић Пленковићу, пренео је портал Кликс.

У Сарајеву је у среду обављен разговор саветника председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића с амбасадором Хрватске Иваном Саболићем, а између осталог споменут је и проблем «упада наоружаних хрватских полицајаца на територију БиХ» са циљем да из Хрватске врате мигранте.

Амбасадору Саболићу је скренута пажња да у рејону Босанске крајине службеници МУП-а Републике Хрватске наоружани улазе на територију БиХ, чиме се директно нарушава територијални интегритет и суверенитет БиХ, преноси Кликс.

«Тензије су само реакције на наступе високих хрватских званичника и због њиховог уплитања у унутрашња питања БиХ. Позивамо да одмах на највишем нивоу приступимо решавању свих отворених питања између две суседне и пријатељске земље», закључио је Комшић.

КЛИКС, ТАНЈУГ

Комшић Пленковићу: Повуците полицију из БиХ, па да разговарам

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »