Хрватски полицајци наоружани улазе у БиХ

Саветник председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића упозорио је током састанка у Сарајеву хрватског амбасадора Хрватске Ивана Саболића да у рејону Босанске крајине припадници МУП-а Хрватске наоружани улазе у БиХ, чиме се директно нарушава територијални интегритет и суверенитет те земље, преноси Klix.ba.

Radio Slobodna Evropa

Министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да постоје снимци на којима се види да хрватски полицајци наоружани улазе на територију БиХ, због чега је информација прослеђена Председништву БиХ које је надлежно за спољну политику.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић претходно је оптужио Хрватску да њени полицајци без дозволе улазе на подручје БиХ како би са своје територије избацили илегалне мигранте и вратили их у БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић за Клиџ.ба је рекао да та служба не поседује такве снимке и да би у супротном покренули истрагу.

На подручју северозападне БиХ налазе се хиљаде миграната који желе да пређу у Хрватску и наставе пут ка земљама Западне Европе.

Како сазнаје Klix.ba, пракса враћања илегалних миграната из Хрватске у БиХ није ништа ново и спроводи се према неписаном договору, на исти начин као што и БиХ илегалне мигранте враћа у Србију уколико их затекне у пограничном простору.

Хрватски полицајци наоружани улазе у БиХ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »