Ђурић: Срби немају чему посебно да се надају после избора у Приштини

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да ће на власт у Приштини поново доћи неко ко има тврду позицију према Србима, као и да Срби немају чему посебно да се надају после избора.

„Ко год да буде на власти, биће неко од представника сепаратиста. Врло је вероватно да ће их представљати неко познато лице, неко ко се такмичи ко ће да заузме тврђу позицију према Србима. Наше је да радимо за Србе и то радимо кроз 149 пројеката подршке“, рекао је Ђурић.

Говорећи о таксама, он је рекао да је неопходно да их Приштина укине, како би се дијалог обновио и кренуло путем било какве нормализације односа.

„Таксе су на снази од 21. новембра. Готово цела година прође, а да нико из међународне заједнице није предузео ништа. Време је да се прекине са ћутањем и да се гази међународно право“, рекао је Ђурић.

Када се ради о људима који су на КИМ починили ратне злочине, Ђурић је рекао да је Србија увек била доследна да се казне ратни злочини без обзира на националност.

„Ако је неко од сепаратиста мислио да је ван правде, треба да зна да ратни злочин не застарева. За разлику од њих и неких других, у Србији постоји јасна подела власти и нећу да се у политичком смислу мешам у рад правосуђа. Као грађанин могу да кажем да сам поносан што не одустајемо од гоњења најокорелијих албанских злочинаца“, рекао је Ђурић.

Подсетио је да Србија врло чврсто одбија да одустане од гоњења јер породице, додаје, заслужују правду.

Поводом вести да је Канцеларија за прикупљање и документовање ратних злочина над Албанцима у Ђаковици предала Специјалном тужилаштву у Приштини 12 тужби против Срба, теретећи их за ратне злочине, Ђурић каже да је Београд упозоравао на хајку против Срба.

Према његовим речима, напади на породицу председника Вучића имају везе са његовим односом према питању Косова и Метохије.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »