Антић са новоименованим амбасадором Руске Федерације

Министар рударства и енергетике Александар Антић примио је новоименованог амбасадора Руске Федерације у Републици Србији, Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о сарадњи у области енергетике. 

Министар Антић је у разговору истакао да Србија успешно реализује све заједничке енергетске пројекте са Русијом и да ти пројекти представљају веома битан део сарадње две земље.

  • Реализација „Мапе пута“ са компанијом „Гаспором“ , као и све друге активности које се односе на изградњу Магистралног гасовода,  Србија развија у складу са договореним роковима, имајући у виду неопходност сигурног снабдевања гасом, како наше земље, тако и земаља региона, истакао је министар Антић.

За укупне политичке и економске односе Србије и Русије министар Антић је констатовао да су партнерски и на високом нивоу, да томе значајно доприносе пријатељски односи председника Александра Вучића и Владимира Путина и изразио наду у даље интензивирање односа две земље.

Амбасадор Харченко је истакао да је енергетика кључна област у укупним економским односима Србије и Русије и изразио уверење да ће две земље искористити све потенцијале за даље проширење економске сарадње.

Извор: Министарство рударства и енергетике

The post Антић са новоименованим амбасадором Руске Федерације appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »