Абдић Китаровићевој: Ми смо штитили Хрватску

Тек што се стишала бура око наводе изјаве хрватске председнице о БиХ током посете Израелу, нове варнице на релацији две земље избиле су због тврдње Колинде Грабар Китаровић да је Хрватска акцијом «Олуја» спасила Босанску крајину.

Бивши командант тзв. Армије БиХ Хамдија Абдић Тигар навео је да су «заправо» припадници војске БиХ штитиле Хрватску и ослободиле неке њене делове, пренела је Хина.

Грабар-Китаровић је у четвртак рекла да је операција «Олуја» «спасила БиХ» и да би «волела да наши суседи никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима».

Абдић тврди да је Босанска Крајина заправо штитила Хрватску.

«Ми смо њима све то време чували овај простор овде. Шта би било да смо ми пали? Где би Хрватска била данас? Била би на оној линији Карловац – Карлобаг – Вировитица», сматра Абдић.

Према његовим речима, припадници Армије БиХ су ослобађале Плитвице, Раковицу и Кореницу па би их, како наводи, Хрватска због тога требала одликовати.
Абдић је током сукоба 90-тих година прошлог века био један од најближих сарадника команданта Петог корпуса Армије БиХ генерала Атифа Дудаковића, а тренутно је посланик Странке демократске акције у Парламенту Федерације БиХ.

Оптужен је за убиство генерала ХВО Владе Шантића у марту 1995. године.

Абдић Китаровићевој: Ми смо штитили Хрватску

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »