Умишљени Трамп: Председник Бразила одбио да прими шефа француске дипломатије и отишао код — фризера(ФОТО,ВИДЕО)

Председника Бразила Жаира Болсонара неки сматрају «другим Трампом», а неки «миксом Трампа и Путина».Шта год да је, Болсонаро је – поред свега осталог по чему се наметнуо – објавио да се његова земља савијати великим силама.

Euronews

У име тога је отказао већ испланирани сусрет са шефом француске дипломатије Жан-Ивом ле Дрианом. Међутим, ту није био крај понижавања француског министра.

Болсонаров кабинет је објавио да је сусрет отказан због његове «препотерећености другим обавезама». И ово би било шамар званичном Паризу, а није на томе остало.

Сам Болсонаро је – након само неколико минута – преко своје Facebook-странице посећује фризера. У време када је требало да разговара са ле Дрианом!

CNews

Утицајни париски дневни лист Le Monde оценио је да је Болсонаро «демонстративно понизио Ле Дриана».

Кабинет председника огласио се још једном. Објаснио је да он ради „од 4 ујутро до поноћи“ и да је „морао да нађе време за сређивање фризуре“.

Званични Париз је и ово вероватно `прокњижио` као понижавање не само Ле Дриана. Пред посету министра спољних послова Француске, Болсонаро је, иначе, изјавио да га чека «сусрет са француским премијером».

Притом је поручио званичном Паризу да Француска мора показивати уважавање према Бразилу и схватити да је у његовој земљи сада нова власт.

Иначе, још један скандал се  ових дана везује за бразилског председника. Наиме, Болсонаро показује намеру да свог сина постави за амбасадора Бразила у Вашингтону. 

 

 

 

 

 

Умишљени Трамп: Председник Бразила одбио да прими шефа француске дипломатије и отишао код — фризера(ФОТО,ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »