Писмо из Емирата

Након Саше Синђелића и бивши председник Украјине који је побегао у Уједињене Арапске Емирате затражио азил у Црну Гору.

Драги Председиче,

Како и ја и ти имамо висок ниво облигационих интереса у УАЕ дошао сам на идеју да, пре него што крене општа хистерија и развлачење моје империје, део средстава трансферишем у братску Црну Гору.

Са овом идејом се сложио и наш заједнички пријатељ принц Зајеб који ми рече да сте се дивно провели неколико дана на његовој мега јахти укотвљеној у луци Порте Монтенегро. Нагласио је да је, као и увек, културно- уметнички програм био перфектан, изразивши жаљење што још није упознао Станију и Мацу Дискрецију, али је Сораја оставила веома импресиван дојам на њега.

Знам да те следеће године чекају судбоносни избори те ће моја скромна помоћ, уверен сам, допринети твом великом тријумфу, што ти отвара перспективу интеграције свих елемената у једну идентитетску форму. Аутократија, аутоимунологија, аутококаинологија, аутокефа-лија, аутономна мафија…

Што се питања аутокефалности тиче тамо сам већ у претплати. Његова Светлост Вратиломеј од Цариграда тренутно фаворизује Амфилохија али добро отварање у правом тренутку може ефектно допринети његовом бољем разумевању значаја целог проблема и подршке неком другом решењу.

Садашњи поглавар Црногорске православне цркве је копромитован у Цариградској патријаршији те би било пожељно да се на њено чело изабере мање контроверзна личност. Њено Величанство краљица Елизабета Друга се опасно приближила рекорду Луја Четрнаестог који је владао пуних 70 година.
Она је на престо ступила у 26.години живота, ти у 29. години живота што ти даје реалну основу да уђеш међу златном петорком владара са више пола века владавине. Узимајући у обзир да нису крунисана глава бићеш, вероватно, апсолутни апсолутиста са најдужим стажом на власти. Дугујем ти велико извињење што те нисам послушао да оног циркуског кловна сместим на непознатој адреси на неодређено време.

Тек сада, када моја империја тоне, укапирао сам да је Макијавели пре шест векова пишући “Владаоца” пророчански предвидео твој долазак. Он је за драгу ми Црну Гору, као силазак Христов међу апостоле, а ово моје мишљење дели и његова екселенција господин Шинаватра који се такође склонио под твоје моћне скуте.

Надам се да ће твоје безгранично милосрђе бити потврда нашег трајног пријатељства те да ћу као Таки Шинегра(црногорско име и презиме, одбеглог премијера Тајланда Таксима Шинаватре) постати држављанин Црне Горе. Иначе моји су пореклом Поробићи из Мојдежа код Херцег Новог.

Сећам се док сам био мали деда ме држао на крило и певушио : “Наскочит је боље јежа Но ђевојку из Мојдежа” Ја се већ дуже времена осећам као Петар Поробић што бих волео да озваничим крштењем у Црногорској цркви!

Твој пријатељ Петр Порошенко, још који дан, односно Петар Поробић од Тебе до вечности!

Мишо Вујовић/ИН4С

Писмо из Емирата

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »