Пет земаља пристало да прими мигранте с брода италијанске обалске страже

Италија је саопштила да је пет држава пристало да преузме неке од спасених миграната који чекају на броду обалске страже те земље и да ће неки мигранти бити смештени на имањима италијанских бискупа.

На брод италијанске обалске страже, који данима стоји усидрен близу Сицилије, мигранти су укрцани после две прошлонедељне мисије спасавања на Средоземном мору.

Министар унутрашњих послова Италије Матео Салвини рекао је данас да ће дозволити искрцавање 116 миграната пошто су Немачка, Португалија, Француска, Луксембург и Ирска пристали да приме већину њих.

„Проблем решен”, навео је на Фејсбуку Салвини, лидер десничарске Лиге који од ступања на дужност министра прошле године обећава да ће зауставити долазак миграната у Италију.

Договор представља најновије решење неког спора око спасених миграната у којем је посредовала Европска унија, али се назире још један спор — Салвини је на Твитеру написао да ће спасилачком броду немачке хуманитарне организације, са 40 миграната спасених код Либије, забранити да пристане у Италију, преноси бета.

Пет земаља пристало да прими мигранте с брода италијанске обалске страже

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »