Овај петак ће ући у историју

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила је да ће дан изласка Вашингтона из Споразума о ракетама средњег и кратког домета ући у историју са негативном конотацијом.

Марија Захарова(фото:Лола Ђорђевић

Захарова је нагласила да Вашингтон прави кораке у смеру супротном од стварања атмосфере поверења, у којој би се радило на безбедности и стабилности.

„Могу са сигурношћу рећи да је ово историјски тренутак. Нажалост — са негативном конотацијом. Сутрашњи дан ће ући у историју“, изјавила је она.

Представница Министарства иностраних послова је додала да је Москва од почетка указивала на то да је излазак из Споразума о ракетама средњег и кратког домета „искључиво иницијатива САД“.

„Ми смо говорили да је то озбиљна грешка Вашингтона са свих тачака гледишта и давали смо више шанси како би се САД ипак вратиле у правну раван“, рекла је Захарова.

Почетком јула, председник Русије Владимир Путин је потписао Закон о обустављању Споразума о ракетама средњег и кратког домета. Путин је истакао да Русија неће улазити у трку у наоружању и додао да сви руски предлози који се тичу разоружања „остају на столу“, али је затражио да руска страна у будућности не иницира преговоре о овом питању.

 

Спутњик

Овај петак ће ући у историју

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »