Мировић: Сарадња Војводине и Штутгарта у многим областима

Аутономна Покрајина Војводина и немачки Дистрикт Штутгарт сарађиваће наредних седам година у области образовања, руралног и регионалног развоја, пољопривреде и посебно у размени запослених у обе администрације.

То је одређено заједничком изјавом о намерама, коју су данас потписали председник Покрајинске Владе Игор Мировић и председник Већа Дистрикта Штутгарт Волфганг Рајмер.

„Институционална сарадња постоји још од 2014. године, а овим Споразумом је она проширена и на нове области. На састанку је било речи и о помоћи најснажнијих институција у Штутгарту институцијама у Војводини, у области пољопривреде“, рекао је Мировић.

Мировић је нагласио да је сарадња Немачке и Србије све интензивнија, посебно на економском плану, што потврђује и чињеница да је у немачким компанијама у Србији запослено око 60.000 људи.

„Стопа незапослености у Војводини је између седам и девет и по одсто, наш план је да у будућности то буде око четири одсто, а томе ће сигурно допринети сарадња са Дистриктом Штутгарт“, рекао је Мировић.

 

Изргадња станова за снаге безбедности сјајна вест

Изградња станова за припаднике служби безбедности, која ће, према најавама министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, почети следеће недеље, је сјајна вест и то ће на неки начин подстаћи станоградњу и економски развој, оценио је председник Покрајинске Владе Игор Мировић.

„У Војводини ћемо учинити све да помогнемо процедуру изградње станова на Детелинари, уколико то од нас буде захтевао, јер то је национални програм и Покрајина ни на који начин у томе не учествује, немамо оперативне надлежности, али смо спремни да помогнемо ако било шта буде требало“, рекао је Мировић.

Он је оценио да је „апсолутно добро што ће такви станови бити изграђени и у Новом Саду, као и у неколико других градова у Србији и похвалио тај национални програм“.

 

Наш народ тражи истину о Олуји, злочину без санкција

Председник покрајинске владе Игор Мировић позвао је данас грађане да присуствују обележавању годишњице Олује и кроз дужан пијетет према жртвама укажу на велики злочин који до сада није наишао на санкције.

Мировић је рекао да ће се на скупу у недељу у порти манастира Крушедол обратити председник Србије Александар Вучић и председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

„То је сада већ традиционалан начин изражавања и пијетета према жртвама, али и указивања на чињеницу да жртве и наш народ траже да се обелодани истина о томе шта се дешавало у Хрватској у августу 1995. године“, рекао је Мировић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »