Михајловић: Сви напади на Вучића само због КиМ

Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је данас да напади на председника Србије Александра Вучића имају само један мотив – одустајање од његове политике у вези с решењем питања Косова и Метохије.

„Ови притисци на Вучића нису случајни и дешавају се само због једне ствари – политике око Косова. Њихов циљ је да Албанци добију све, а Срби ништа и да Вучић пристане на то да Албанци буду апсолутни победници, а Срби апсолутни губитници. Али, Вучић на то никад неће пристати“, рекла је Михајловић.

Осудила је и последње, континуиране нападе на породицу председника, рекавши да „такви напади представљају чисто насиље“.

„Борите се против СНС-а и Вучића политички, критикујте, али децу оставите на миру“, поручила је Михајловић.

 

Напрслине на Коридору 10 нису смеле да се догоде

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће заједно са међународним финансијским институцијама бити урађене анализе о реализацији изградње комплетног Коридора 10 и истакла да напрслине на аутопуту у Грделичкој клисури нису смеле да се догоде. „Знам сваки метар овог ауто-пута, познајем сваког од извођача и шта су све урадили да бисмо завршили овај велики пројекат. И нисам спремна да било кога оптужим или најављујем истраге против било кога док се не заврши извештај стручњака како је до овог дошло.

Све напрслине су већ саниране о трошку извођача радова“, истакла је Михајловић. Она је навела да ће, након што се заврши изградња, бити урађена озбиљна анализа, јер је, додаје, било много проблема у реализацији, а и сама изградња је предуго трајала. „Та анализа и информације треба да послуже и за неке друге државне органе“, рекла је Михајловић, а преноси министарство у саопштењу. Она је рекла да је током изградње Коридора 10 било пуно проблема, од тога да неке претходне владе нису на време урадиле пројекте и завршиле експропријацију, због чега су стизали одштетни захтеви. „Данас се више не ради тако, и сваки пројекат који почињемо у потпуности је спреман, и кад је реч о техничкој документацији, и о експропријацији“, рекла је Михајловић.

 

Изградња првих станова у НС следеће недеље

Изградња 548 станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду почеће 7. августа, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. „Идуће недеље почињемо радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду, ускоро ће почети у Сремској Митровици, а радови се већ изводе у Нишу, Врању, Краљеву и Крагујевцу. Такође, очекујемо да до краја године почне изградња ових станова и у Београду“, рекла је Михајловић.

Она је додала да очекује да први станари у новоизграђене станове буду усељени у фебруару, и то у Врању, где су најпре и почели радови. „Као и за многе друге ствари које смо рекли да ћемо радити, и за овај пројекат људи нису веровали да ће то бити урађено, али ће се уверити и имаће и више поверења кад виде људе који се усељавају у нове станове“, рекла је Михајловић. Она је додала да је овај пројекат, поред решавања стамбеног питања за припаднике снага безбедности, важан и због домаће грађевинске индустрије и свих фирми које учествују у реализацији пројекта.

 

Аутопут Обреновац-Чачак отварамо 18. августа

Аутопут од Обреновца до Чачка биће пуштен у саобраћај 18. августа, а на јесен и источни крак Коридора 10, најавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. „Укупно 103 километра биће од 18. августа у саобраћају, од Обреновца до Чачка. Коридор 11 је јако значајан због наших грађана, јер ћемо коначно заобићи Ибарску магистралу и имаћемо много безбеднији пут”, рекла је Михајловић.

Она је истакла да ће у децембру бити завршен ауто-пут од Сурчина до Обреновца и да ће бити укупно 120 км на Коридору 11. „Припремамо уговор и за деоницу Нови Београд – Сурчин, која ће бити повезана на Коридор 11 и за две године моћи ћемо да се возимо аутопутем од Новог Београда до Чачка“, каже Михајловић и додаје да ће на јесен бити пуштен комплетан аутопут ка Бугарској, чиме ће бити завршена изградња целог Коридора 10 кроз Србију. Она је истакла да је улагање у инфраструктуру важно због развоја земље и да Србија ове и идуће године почиње да гради пет нових ауто-путева.

„Већ смо почели радове на деоници Прељина-Пожега, која је важна за повезивање и ка Црној Гори и ка Босни и Херцеговини. За ауто-пут Сремска Рача – Кузмин већ је подигнут камп извођача и очекујемо да врло брзо почну радови, а за Моравски коридор, који је посебно важан за повезивање Србије изнутра, усвојен је посебан закон и очекује се да Владина комисија донесе критеријуме за избор извођача“, рекла је Михајловић. Она је истакла да ове године почиње и изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а наредне године и прве деонице ауто-пута Ниш-Мердаре, а да је у претходне четири године изграђено више од 300 км ауто-путева. Говорећи о дугом чекању на границама, она је рекла да Србија креће у нови пројекат како би се направиле заједничке контроле на границама са Румунијом, Бугарском, Хрватском и Мађарском, на једном пункту, уместо постојећих дуплих контрола. „Много већи изазов је уклањање нефизичких баријера са чланицама ЕУ него са земљама региона које нису чланице ЕУ, као што су Босна и Херцеговина и Црна Гора, са којима ћемо имати заједничке граничне прелазе“, рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »