Ивица Дачић разговарао са амбасадорима Републике Србије

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Министарству са амбасадорима Републике Србије. Шеф српске дипломатије разговарао је с амбасадором Србије у Сједињеним Америчким Државама Ђерђем Матковићем, амбасадором Србије у Шведској Драганом Момчиловићем, амбасадорком Србије у Аргентини Јелом Баћевић и амбасадором Србије у Алжиру Александром Јовановићем.

Током одвојених састанака са амбасадорима, министар спољних послова Републике Србије детаљно је информисао наше амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења. Министар Дачић је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама, али и о појачаним активностима у циљу јачања позиције Републике Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић разговарао са амбасадорима Републике Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »