Formiranje vlasti na nelegalnim izborima je državni udar

Poruke koje Aleksandar Vučić šalje sa režimskih medija, poput najnovije sa TV Pink da “neće dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora”, pokazuje svu težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi.

“Izbori” kakve vlast organizuje poslednjih sedam godina, nisu izbori. Sve dok se Aleksandar Vučić i njegova bulumenta svakodnevno “šetaju” po televizijama sa nacionalnom frekvencijom i iznose svoje laži satima i satima i dok REM to aminuje, nema fer i slobodnih izbora. Dokle god je Radio televizija Srbije propagandni servis SNS-a, a ne javni servis svih građana, nema demokratskih izbora.
Sve dok ljudi žive u strahu i primoravaju se da glasaju za režimske stranke, dok se glasački listići obeležavaju i fotografišu, nema poštenih izbora.

Samo sprovođenjem 42 preporuke i 6 zaključaka Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”, Srbija će dobiti mogućnost da bira. I samo tada će izbori biti zaista izbori.

U suprotnom, to ne bi bili izbori i rezultate toga čina nećemo priznati, a ni organe formirane na osnovu takve manipulacije. Te aktivnosti, koje Aleksandar Vučić naziva izborima, za nas i pobunjeni narod neće proizvoditi nikakvo dejstvo jer će biti nelegalni i nelegitimni.

Sprovođenje izbora mimo Ustava i zakona i formiranje vlasti na osnovu takvih izbora, predstavljalo bi državni udar, pa zato preporučujemo vlastima da pre nego što se upuste u takav posao sagledaju njegove posledice.

Ova vest Formiranje vlasti na nelegalnim izborima je državni udar je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »