Породицама протераних из Хрватске више станова

Породицама избеглих у Србију, током хрватске акције «Олуја», биће додељена још 133 стана на Новом Београду и 250 у Борчи, који ће бити усељиви за две године, најавио је градоначлник Зоран Радојичић. Он је јуче примио делегацију Координације удружења избеглих и расељених у Србији.

др Зоран Радојичић (Фото: Лола Ђорђевић)

Гости су му уручили плакету у знак захвалности за подршку Града манифестацији — «Крајишке игре, песме и обичају — Бусије 2019».

Радојичић је подсетио да су у јуну, у сарадњи са Владом Србије и уз помоћ ЕИБ подељени кључеви нових станова за 270 породица избеглих са територије Хрвтатске и БиХ, у Камендину.

— Свесни смо да и даље постоји готово 7.000 људи на територији Београда без решеног стамбеног питања, и идемо ка томе да овај број смањујемо — рекао је он. — Нисмо, нити ћемо икада заборавити трагедију коју је недужно српско становништво доживело напуштајући своја огњишта и да данас, након више од две деценије, осећамо вечну бол према трагично настрадалим Србима, али и последице које је ова акција нанела грађанима, присиљавајући их да у једном дану оставе све оно што су целог живота градили и стварали.

Градоначелник је подсетио да у престоници живи више од 200.000 избеглих са територије Хрватске.

 

Новости

Породицама протераних из Хрватске више станова

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »