Пакистански војни авион се срушио на село, на десетине погинулих и повређених (ФОТО, ВИДЕО)

Миран ноћни сан претворио се у страву за становнике пакистанског села Мара Калу, код Равалпиндија, када се, око два сата по поноћи, на њихове куће срушио војни авион, чији се тренажни лет завршио трагично, и за мештане, и за посаду. У селу је настрадало 13 људи, а у авиону пет војника, укључујући двојицу пилота. Најмање 15 особа је повређено.

Војска и полиција су брзо стигли на место несреће ради истраге, али њен узрок није, засад, утврђен. У међувремену, преживели су узбуђено сведочили како је «кинг ер 350» оштро заокренуо недалеко од свог одредишног аеродрома, пре него што се запалио и почео да пада.

А онда је ватра букнула и у неколико кућа у селу.

— Био сам будан када је авион у пламену прелетео преко моје собе. Звук је био застрашујући иако је то био мали авион. А онда се срушио на кућу у којој је живела породица — сведочио је медијима Гулам Кан.

Равалпинди, недалеко од престонице Исламабада, седиште је пакистанске армије којој је авион припадао.

(Photo by AAMIR QURESHI / AFP)

Јашир Балох је видео реп авиона у пламену, да би се после неколико секунди сурвао само четири куће даље од његове, претворивши је у пепео.

Јамин је причао како је успео да побегне из куће, заједно са супругом, кћерком и родитељима, али је с тугом сведочио како је цела породица његовог брата настрадала:

— Прозори и врата њихове собе били су закључани. Покушали смо да дођемо до њих, али нисмо успели — рекао је.

фото: Ројтерс

Медији са лица места преносили су снимке олупине изнад које се уздизао густ дим.Пре три године пакистански авион завршио је у пламену на путу ка Исламабаду, када је погинуло 47 људи. Лоше време при слетању у Равалпинди коштало је живота 127 особа 2012. године.

Две године пре тога у најсмртоноснијој авионској несрећи у Пакистану код Исламабада је живот изгубило 152 људи.

Пакистански војни авион се срушио на село, на десетине погинулих и повређених (ФОТО, ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »