Немачка: Мигрант који је усмртио осмогодишњег дечака био «пример успешне интеграције»!?

Немачке власти данас су објавиле информације о мушкарцу који је усмртио осмогодишњег дечака на железничкој станици у Франкфурту тако што га је гурнуо на шине под воз.

«Реч је о хладнокрвном убиству», рекао је министар унутрашњих послова Хорст Зехофер после састанка са врхом безбедносних служби.

Он је додао да се тако нешто не може схватити и да ће се учинити све како би кривац добио одговарајућу казну. Такође, мотив убиства још није познат.

Начелник савезне полиције Дитер Роман саопштио је да је осумњичени Хабте. А, који је ухапшен недуго након што је починио злочин, рођен је 1979. у Еритреји, да је отац троје деце са боравишном дозволом у Швајцарској где је 2008. добио азил а затим и посао.

Швајцарске власти су га у својим анализама наводиле као «пример успешне интеграције», рекао је Роман на којференцији за штампу, преноси «Билд».

Међутим, швајцарској полицији је почео да упада у очи због неколико мањих деликата, а од четвртка прошле недеље швајцарска полиција трага за њим пошто је претио својој комшиници ножем, закључао је и побегао.

Након тога су швајцарске власти расписале потерницу.

У Немачку је дошао возом из Базела. Немачким органима није познат, нити се његово име помиње у датотекама.

Портпаролка немачког тужилаштва Нађа Низен рекла је да осумњичени није био под утицајем дроге или алкохола и да је против њега подигнута оптужница за убиство. Испитује се да ли је психички болестан.

Међутим, одговор на питање зашто је то учинио још увек није познат.

Немачка: Мигрант који је усмртио осмогодишњег дечака био «пример успешне интеграције»!?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »