Ивица Дачић: Чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет за Србију

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас шефа делегације Европске уније у Републици Србији амбасадора Сема Фабриција.

На састанку је било речи о актуелном стању у односима Републике Србије и Европске уније у приступном процесу Србије за чланство у ЕУ, као и о активностима у предстојећем периоду. Посебан акценат у разговору стављен је на преговарачко поглавље 31 – спољна, безбедносна и одбрамбена политика.
Разговарано је о дијалогу између Београда и Приштине и даљим корацима за његов наставак, након што се за то стекну неопходни услови.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић поновио је да пуноправно чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет Србије. Указао је да је Србија посвећена интензивној сарадњи у области спољне и безбедносне политике са ЕУ као и да ћемо у периоду до приступања наставити да постепено усклађујемо своју спољну политику са ставовима ЕУ.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић: Чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет за Србију appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »