Запад жели да сачува терористичке енклаве у Идлибу

„Запад покушава да сачува терористичке енклаве у Идлибу“, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на седници СБ УН о Идлибу.

„Сачувати терористичке енклаве у Идлибу — то је главни циљ наших западних колега“, рекао је Небензја, коментаришући оптужбе на рачун Русије, према којима она, наводно — бомбардује ову сиријску провинцију.

Руски дипломата је оптужио УН да ћуте о жртвама терориста у Сирији. Он је позвао организацију да не објављује непроверене информације о Идлибу.

„Позивамо секретаријат УН и специјализоване агенције организације да не журе у објављивању непроверених информација. Подаци треба да се дају из проверених извора, које треба обавезно и увек још једном проверити. Говори се да Русија намерно бомбардује болнице, што је лаж“, рекао је руски представник у светској организацији.

Небензја је апеловао и да се Москва не омета у успостављању мира у Сирији, и то тако што се ствара политичко покриће за терористе.

Раније је Министарство одбране Русије негирало оптужбе „Белих шлемова“ да је руска авијција бомбардовала пијацу у Идлибу.

Спутњик

Запад жели да сачува терористичке енклаве у Идлибу

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »