Триван: Подршка УНДП Србији у заштити животне средине

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП) Франсин Пикап о досадашњој сарадњи на пројектима и плановима за наредни период.

Министар Триван  изразио је задовољство и захвалност на сарадњи и подршци УНДП у реализацији стратешки важних пројеката у области животне средине и климатских промена. Указао је на значај развијања  сарадње и  будуће акције кроз подршку пројектима у животну средину, програмима циркуларне и зелене економије који  помажу Србији да развије еколошки одрживе политике усмерене на раст и напредак од којих ће користи имати њени грађани.

Триван  је указао да је Министарство заштите животне средине Републике Србије, посвећено  проналажењу дугорочно одрживих и исплативих решења за питања заштите животне средине и климатских промена. Интензивним и успешним међународним активностима у области климатских промена, Србија која је потпредседник Скупштине Уједињених нација за животну средину (УНЕА-5) има значајну улогу у највишем светском телу за животну средину и допринеси глобалном напору у борби против климатских промена.

Триван је рекао да је улагање у животну средину стратешки важно и да су се пројекти као што је „Локални развој отпоран на климатске промене“, показали  успешним јер имају подршку УНДП, Глобалног фонда за животну средину и организација цивилног друштва. „Успешно спроводимо овај пројект,  који је  прилика за општине, пословни сектор, организације цивилног друштва и научно истраживачку заједницу да удруже снаге у одговору на изазове климатских промена, очувању живота људи и пружању подршке економском развоју кроз иновативна решења“,указао је министар.

Заједнички је оцењено да су  такви пројекти који носе иновативна решења у борби са климатским променама и  који доносе бољитак локалним срединама и здрав живот њеним грађанима добри примери одговора на изазове  у заштити животне средине.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван: Подршка УНДП Србији у заштити животне средине appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »