Poziv na predstavljanje i-Portunus konkursa

Tuesday, July 30, 2019 – 22:00 to Sunday, August 25, 2019 – 12:00

Predstavnica Gete instituta iz Brisela i tima projekta i-Portunus Eva Blaute predstaviće 26. avgusta u Beogradu taj evropski konkurs za mobilnost i odgovarati na pitanja u vezi s konkursnim prijavama, na poziv Deska Kreativna Evropa Srbija. Budući da je broj mesta ograničen, neophodno je prijavljivanje.

Prezentacija konkursa i-Portunus biće održana 26. avgusta u 17 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7), a zainteresovani za učešće treba da se prijave do 25. avgusta u podne popunjavanjem onlajn formulara.

Konkurs i-Portunus je posebna inicijativa Evropske komisije kojom rukovodi tim evropskih organizacija na čelu sa Gete institutom u Briselu u cilju testiranja modela podrške projekata mobilnosti umetnika/ca i profesionalaca u kulturi širom Evrope.

To je prvi konkurs u okviru programa Kreativna Evropa na koji se mogu prijaviti fizička lica koja rade u oblasti vizuelnih i izvođačkih umetnosti.

Pored prezentacije konkursa i dosadašnih rezultata, Eva Blaute će odgovarati na pitanja prisutnih koji se pripremaju za konkurisanje u trećem konkursnom roku, koji će početi 14. avgusta.

Pozvani su svi umetnici i profesionalci u kulturi koji rade u oblasti vizuelnih i izvođačkih umetnosti da iskoriste priliku i dobiju informacije o konkursu, kao i predstavnici rezidencijalnih programa, likovnih i drugih kolonija koje mogu biti odredište putovanja brojnih inostranih umetnika koji će biti podržani tim konkursom.

Konkurs i-Portunus je prvi put raspisan sredinom maja, a naredni, treći poziv za projekte najavljen je od 14. avgusta do 5. septembra.

Više informacija o konkursu moguće je naći na sajtu i-Portunus.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »