Пакет бомбом на хрватског бизнисмена

Чилеанска полиција трага за непознатом особом која је послала пакет бомбу у седиште компаније Киненко, чији је председник Андронико Лукшић, један од најбогатијих људи у Чилеу, а који је хрватског порекла.

Два пакета бомби исте израде примљена су у четвртак у главном граду Сантијагу, први у полицијској станици, а други у канцеларији Киненка, конзорцијума у власништву Групације Лукшић, преноси Хина.

У експлозији пакета у полицијској станици повређено је осам полицајаца, док је други пакет идентификован пре него што је експлодирао.

Пакет послат у Киненко био је намењен Родригу Иинспетеру, адвокату компаније, који је од 2010. до 2014. за време мандата председника Себастијана Пинере био министар унутрашњих послова.

Након што је откривен експлозив зграда компаније била је евакуисана.

Пакети с експлозивом послати су с истог места путем чилеанске поште, а на одредишта су стигли у размаку од једног сата. Безбедносне камере су показале да је једна службеница поште предала пакет у полицијску станицу на северу града, али још се истражује да ли је она повезана с нападом за који нико није преузео одговорност.

«Дубоко жалим због терористичког чина у Чилеу», написао је Андронико Лукшић на Твитеру, истичући да Чиле заслужује да одговорни за тај кукавички чин, који је за сваку осуду, не прођу некажњено.

Лукшић је у Чилеу власник рудника, његов конгломерат послује и у финансијском и медијском сектору, а у Хрватској Лукшич група је један од највећих улагача у туристичком сектору. 

Пакет бомбом на хрватског бизнисмена

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »