Интервју са заштитником Донбаса, српским добровољцем Дејаном Берићем

Интервју дописника Њуз фронта Оксане Сазонова и Асје Иванове са српским добровољцем Дејаном Берићем о ситуацији на Донбасу и фашизму у свету.

Говорећи о примирју у Републикама Донбаса, наш саговорник је напоменуо да сва прихваћена примирја нису трајала више од једног дана. Када се донесе одлука о примирју, почиње гранатирање, тако да на Донбасу практични и нема примирја. Међународна заједница не каже ништа, јер је Европи и Америци потребан овај рат.

Украјина је постала центар нациста, који славе уз заставе нацистичке Немачке, и говоре о концентрационим логорима за становнике Донбаса.

Добровољац је указао и на стране плаћенике у Украјини, то јест да они заиста постоје као и страни инструктори који подучавају украјинску војску, а влада је те плаћенике послала да убију народ Донбаса. Што се тиче Донбаса, руске војске нема, постоје добровољци.

Саговорник је рекао и да је рат у Донбасу почео као рат у Југославији, када је Америка почела да подиже људе кроз медије

Подсетимо да је Пети међународни конгрес антифашиста одржан у Севастопољу. Учесници из Русије и стране делегације разговарају о ширењу „смеђе“ идеологије у савременом друштву, о војно-политичкој ситуацији у Украјини и сл.

Интервју са заштитником Донбаса, српским добровољцем Дејаном Берићем

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »