«Браћа по оружју» славе Олују: Подгорица опет шаље изасланика у Книн

Као и прошле године, званична Подгорица ће и овог августа имати представника на обележавању злочиначке акције «Олуја» у Книну. Потврда је стигла из Министарства спољних послова, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

У складу са уобичајемом дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из Амбасаде биће и ове године присутан на догађају — поручили су из МВП.

Прошле године на прослави «Олује» био је војни изасланик Црне Горе, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење српских странака, институција и борачке организације.

«Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у «Олуји», «Бљеску», Медачком џепу и другим је понижавајуће за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон и њему слични, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја. Славе се и они који су побили наше људе из никшићко-шавничке групе у сплитској «Лори» на најмонструознији начин»,  указао је Вучуровић.

Огорчење не крије ни професор Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе

«Славе се усташки злочини над војницима ЈНА и над Србима у Републици Српској Крајини. Неопростиво је да је Хрватска као таква ушла у ЕУ и да западним демократама не смета слављење усташке идеологије иза које стоји државни врх Хрватске, а ево видимо и неприкривено, већ отворено, и Црне Горе».

«Браћа по оружју» славе Олују: Подгорица опет шаље изасланика у Книн

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »